Zrazy rybne po bengalsku - bengal muchlee, kuchnia indyjska, Przepisy!!!Zrób i skosztuj
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
4 filety rybne - z dorsza, halibuta lub karpia1 i 1/2 �y�eczki soli1/2 �y�eczki pieprzu1/2 szklanki wody1 roztarty z�bek czosnku1 cebula drobno posiekana1 du�y pomidor sparzony, obrany, posiekany1/4 �y�eczki cynamonu1/4 �y�eczki imbiru.szczypta zmielonego kardamonu lub kminku1 jajom�katarta bu�kaolej do g��bokiego sma�enia1. Wod� wla� do garnka, w�o�y� jeden filet doprawi� �y�eczk� soli i 1/4 �y�eczki pieprzu, gotowa� na ma�ym ogniu przez 10 min.2. Ryb� odcedzi�, posieka�, doda� czosnek, cebul�, os�czone pomidory, cynamon, imbir,kardamon lub kminek, 1/2 �y�eczki soli i reszt� pieprzu, wszystko dok�adnie wymiesza�.3. Tym farszem posmarowa� filety, zwin�� w rulon, zwi�za� nitk� lub spi�� wyka�aczkami.4. Zrazy obtoczy� w m�ce ze wszystkich stron,nast�pnie zanurzy� w roztrzepanym jaju z dodatkiem soli, ponownie w tartej bu�ce, sp�aszczaj�c Iekko no�em.5. Olej rozgrza� (jak na frytki) w rondlu. Ostro�nie wk�ada� zrazy, sma�y� do zrumienienia oko�o 10 min., os�czy� z oleju.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]