Zupa z soczewicy, Kulinaria, KuchniaTurecka

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Szablon do druku przepisu | Przepisy kulinarne Tesco
Zupa z soczewicy
stopień trudności:
czas gotowania: 00:25
ilość porcji: 4
Składniki:
120 g soczewicy czerwonej
1 cebula
4 płaskie łyżki przyprawy typu
„vegeta” lub 2 kostki rosołowe
wołowe
50 g masła
1 i ¼ l wody
szczypta mięty
½ pęczka natki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Soczewicę wypłucz dobrze w zimnej wodzie. Do gotującej się wody wsyp wypłukaną
soczewicę. Dodaj sól, 4 łyżeczki vegety i drobno pokrojoną cebulę zeszkloną na maśle. Gotuj,
aż soczewica stanie się miękka (do powstania musu).
Przed podaniem posyp zupę łyżką posiekanej pietruszki i szczyptą posiekanej świeżej mięty.
Jeżeli nie używasz w swojej kuchni produktów instant, ugotuj własny rosół wołowy lub
drobiowy. Pamiętaj, aby przed zalaniem soczewicy rosołem wyjąć z niego warzywa.
1 z 1
2010-06-25 21:41
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • euro2008.keep.pl