Ziemniaki kahari, kuchnia indyjska, Przepisy!!!Zrób i skosztuj
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Ziemniaki kahariCos dla milosnik�w intensywnych, orientalnych smak�w- ziemniaki w prazonych ziarnach r�znych przyprawczas: 30 minutliczba porcji: 4skladniki:8 mlodych ziemniak�w2 cebule2 cm kawalek swiezego imbiru3 zabki czosnku2 suszone pokruszone chilli3 suszone liscie currypo 1/2 lyzeczki nasion cebuli i gorczycy1 lyzka nasion kminku1 czerwona papryczka chilli2 lyzki oleju z nasion gorczycy2 lyzki swiezych lisci kolendrys�lprzyrzadzanie: W woku lub patelni z grubym dnem rozgrzac olej, wrzucic kminek, nasiona cebuli i gorczycy,suszone pokruszone chilli, liscie curry i chwile smazyc. Dodac przecisniety przez praske czosnek oraz tarty imbiri smazyc kolejna minute. Wrzucic pokrojona w pi�rka cebule i nadal smazyc przez ok. 5 minut do chwili,gdy cebula zrobi sie zlotobrazowa. Dodac obrane i pokrojone w cienkie plasterki ziemniaki,posiekana czerwona chilli oraz duza szczypte soli. Dusic pod przykryciem ok. 10 minut. Podawac na goraco.Jest to jak najbardziej oryginalny indyjski przepis - uwaga na ilosc dodawanych przypraw, bo moze byc naprawde ostro!
[ Pobierz całość w formacie PDF ]