Zanęty samoróbki',
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Zan�ta powierzchniowa (nr1):1 kg m�ki kukurydzianej1kg bu�ki tartej0,5 otr�b pszennychzapach any�owyZan�ta Uklejowa (nr2):1 kg m�ki kukurydzianej0,5 kg bu�ki tartej0,25 mieszanki orzechowej1 paczk� lod�w waniliowych w proszku3 �y�eczki mleka w proszkuzapach waniliowyZan�ta Uklejowa (nr3):0,5 m�czki bananowej0,7 kg m�ki kukurydzianej0,5 kg bu�ki tartej0,25 kg coco belgijskie0,25 kg m�czki sojowejzapach bananowyZan�ta powierzchniowa (nr4):50 % bu�ka tarta � bardzo drobne50 % m�ka kukurydzianaDodatki smakowo-zapachoweOlejek arakowy lub migda�owyZan�ta powierzchniowa (nr5):30% biszkopt � dobrze wypra�ony i zmielony30% m�ka kukurydziana25% bu�ka tarta � dobrze wypra�ona i zmielona10% siemi� lniane � wypra�one i dobrze zmielone5% kakaoZan�ta p�ociowa - wiosna (nr6):500 g drobno zmielone ciemne pieczywo500 g bu�ka tarta250 g m�ka kukurydziana100 g m�ka pszenna100 g Coco-Belge250 g m�czka z orzech�w arachidowych100 g konopieZapach - koper w�oskiZan�ta p�ociowa (nr7):1 cz�� m�ki kukurydzianej1 cz�� bu�ki tartej0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej0,5 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianychZapach � nostrzykZan�ta leszczowa (nr8):1 cz�� kaszy kukurydzianej1 cz�� zmielonego suchego chleba1 cz�� bu�ki tartej0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej0,4 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianychZapach - wedle uznania (wanilia, kolendra, kokos,cynamon, kminek)Zan�ta p�ociowa - jesie� (nr9):0,5 kg konopie0,25 kg pra�one siemi� lniane0,5 kg pra�ona tarta bu�ka0,25 kg biszkopt0,25 kg Coco-Belge0,25 kg m�ka kukurydzianaZapach (any�, kozieradka, koper w�oski)Zan�ta leszczowo-p�ociowa (nr10):Zagotowa� 3 litry wody i zala� 1 kg kaszykukurydzianej. Odstawi� na p� godziny.Doda� 0,5 kg m�ki pszennej2 kilogramowe opakowania gotowej zan�ty0,5 opakowania kopra melasa0,5 kg konopiZapach - wedle uznaniaZan�ta p�ociowa na wod� bie��c� (nr11):3 cz�ci bu�ki tartej2 cz�ci mielonych herbatnik�w2 cz�ci kaszy kukurydzianej1 cz�� p�atki owsiane mielone1 cz�� mleko w proszku0,5 cz�ci siemi� lniane mielone0,5 cz�ci konopie mieloneOlejek any�owyGlina stosownie do pr�duZan�ta leszczowa na wod� stoj�c� (nr12):3 cz�ci bu�ki tartej2 cz�ci kaszy kukurydzianej2 cz�ci otr�b�w pszennych1 cz�� p�atk�w owsianych ca�ych1 cz�� konopie mieloneOlejek kminkowyZiemia z kretowiska wed�ug g��boko�ciZan�ta p�ociowa na wod� stoj�c� (nr13):5 cz�ci bu�ki tartej1,5 cz�ci m�ki kukurydzianej1 cz�� p�atk�w owsianych mielonych1,5 cz�ci biszkopt�w mielonych1 cz�� m�ka kokosowaCukierZan�ta na wolno p�yn�cy kana� (p�o�, kr�p, leszcz,ja�) (nr14):40% biszkopty mielone40% p�atki owsiane zmielone15% kasza kukurydziana sucha15% m�ka kukurydziana5% wyt�oki arachidowe zmielone5% ziarna s�onecznika zmieloneSubstancja zapachowa, np. kolendra z wanili�Drobny �wir 0,1 � 0,3 kg na ka�dy kilogram suchejmieszanki zan�towej zale�nie od szybko�ci nurtu i g��boko�ci wodyZan�ta na wod� bie��c� z wolnym uci�giem (nr15):20% suchary zmielone20% bu�ka tarta15% kasza kukurydziana parzona10% m�ka kukurydziana10% kopra-melasa10% p�atki owsiane zmielone5% klej PV-110% pestki dyni pra�one i zmieloneZapach waniliowyGruby �wir 0,1 � 0,3 kg na kilogram suchej mieszankizan�towej lub glina, kt�rej ilo�� mo�e by� nawet nieco wi�kszaZan�ta na wod� bie��c� z silnym uci�giem (nr16):30% p�atki owsiane20% bu�ka tarta10% kasza kukurydziana5% m�ka kukurydziana10% m�czka kostna10% klej PV-15% otr�by pszenne10% ziarna s�onecznikaGruby �wir 0,1 � 0,3 kg na kilogram suchej mieszankizan�towej lub glinaZan�ta na wod� bie��c� z bardzo silnym uci�giem (nr17):30% p�atki owsiane20%bu�ka tarta15% kasza kukurydziana parzona5% m�ka kukurydziana10%m�czka piernikowa (s�odka, klej�ca)15%klej PV-15% siemi� lnianeGruby �wir do 0,5 kg na kilogram suchej mieszankizan�towej lub glinaZan�ta p�ociowa (nr18):1/3 cz�ci bu�ki tartej, pra�onej1 cz�� herbatnik�w lub biszkopt�w mielonych1 cz�� orzech�w kokosowych (wi�rki)1 cz�� PV-11 cz�� konopi pra�onychZan�ta p�ociowa (nr19):3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej1 cz�� kaszki kukurydzianej1 cz�� orzech�w arachidowych pra�onych0,5 cz�ci orzech�w laskowych (m�czka)Zan�ta p�ociowa (nr20):3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej1 cz�� konopi pra�onych1 cz�� siemienia lnianego mielonego1 cz�� biszkopt�w mielonych1 cz�� m�czki kukurydzianejZan�ta na p�o� (nr21):1 kg Sensas Gardons 3000150 g mleko w proszku150 g zmielone p�atki owsiane150 � 250 g ochotka zan�towaZan�ta leszczowa (nr22):30% pra�one, zmielone siemi� lniane30% pra�ona, zmielona soja25% pieczywo cukiernicze10% pra�ony, zmielony s�onecznik5% kasza kukurydziana5% m�ka kukurydzianaZan�ta p�ociowa na rzeki szybko p�yn�ce (nr23):2 cz�ci pra�onego pieczywa2 cz�ci m�ki kukurydzianej0,5 cz�ci gotowanych i zmielonych konopi0,25 cz�ci t�uczonych p�atk�w owsianych0,25 cz�ci otr�b0,5 cz�ci kleju PV-12-3 �y�eczki atraktora p�ociowegoZan�ta na p�o� (nr24):2 cz�ci pra�onej bu�ki tartej lub zmielonego iwypra�onego chleba1 cz�� pra�onej kaszki kukurydzianej1 cz�� pra�onych i zmielonych nasion s�onecznika0,5 cz�ci zmielonej suchej karmy dla ps�wGar�� otr�b i gar�� drobnych pra�onych p�atk�wZan�ta na p�o� (nr25):1 cz�� zmielonej, pra�onej bu�ki tartej1 cz�� �wie�ych, zmia�d�onych konopi1 cz�� otr�b pszennych0,5 cz�ci m�ki kukurydzianejGar�� p�atk�w owsianych2-3 �y�eczki atraktoraZan�ta na rzek� na p�o� (nr26):0,20 cz�ci zmielonego, pra�onego pieczywa pszennego0,20 cz�ci pra�onej kaszki kukurydzianej0,50 cz�� pra�onych konopi0,50 cz�ci pra�onych i t�uczonych p�atk�w owsianych0,50 cz�ci otr�b pszennych0,50 cz�ci Coco-Belge3-4 �y�ki kleju PV-12-3 �y�eczki kozieradki z any�emZan�ta na p�o� (nr27):30% bu�ki tartej20% suchark�w mielonych10% konopi pra�onych5% m�ki kukurydzianej5% suchej kaszy kukurydzianej5% mielonego i pra�onego lnu5% mielonych pestek z dyni5% mielonego s�onecznika15% glinki rozpraszaj�cej�y�ka soli na 3 kg zan�tyAtraktor p�ociowyZan�ta leszczowa (nr28):1 kg Secret Van den Eynde2 kg Turbo Van den Eynde2 kg Explosiv Mosella0,5 l Aromix Brassem0,5 l casters�wZan�ta na karpie (nr29):25% tartej bu�ki20% biszkoptu10% �ruty kukurydzianej [mo�e byc m�ka kukurydziana zkasz� kukurydzian�]10%mielonych p�atk�w owsianych10% drobnych otrab7% cukru pudru,5% grubo mielonych konopi pra�onych3% mielonego s�onecznika pra�onegoZan�ta na karasie (nr30):2 cz�ci pra�onej kaszy kukurydzianej2 cz�ci otr�b1 cz�� maki kukurydzianej1 cz�� pra�onej bu�ki tartej,1 cz�� sucharu0,5 cz�ci biszkoptuBaz� mieszamy z ziemi� z kretowiska, kt�ra rozpulchniai dodatkowo przyciemnia zan�t�. Warto j� wzbogaci� zan�t� przyn�t�, kt�r�b�dziemy zak�adali na haczyk. Karasie lubi� s�odycz, wi�c mo�na doda� mi�drozrobiony z wod�.Zan�ta p�ociowa - wiosna (nr31):500 g drobno zmielone ciemne pieczywo500 g bu�ka tarta250 g m�ka kukurydziana100 g m�ka pszenna100 g Coco-Belge250 g m�czka z orzech�w arachidowych100 g konopieZapach - koper w�oskiZan�ta p�ociowa - wiosna (nr32):0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej (gotowanej)0,25 cz�ci m�ki kukurydzianej0,25 cz�ci otr�by pszenne10 % wi�rki kokosoweGLINIANKA PRESTI� LESZCZ KARA� (nr33):-1 bochenek �dwudniowego� chleba;- 1/2 kg zan�ty firmowej (polecam Traper � Leszcz lub Traper � Lin-Kara�);- 1 szklanka p�atk�w owsianych- 1 puszka kukurydzy;- melasa lub mi�d- 10 dkg coco belge- 1 paczka przyprawy do piernika (ze sklepu spo�ywczego)- gar�� barwionych pinekZan�ta uklejowa (nr34):40% m�ki kukurydzianej zmielonej na py�,20% mleka w proszku,15% biszkoptu mielonego,15% bu�ki tartej,10% cukru pudruZan�ta uklejowa zawodnicza (nr35):40% m�ki kukurydzianej zmielonej na py�20% mleka w proszku15% biszkoptu mielonego15% bu�ki tartej10% cukru pudruZan�ta uklejowa zawodnicza (nr36):1 cz�� bu�ki tartej1 cz�� m�ki kukurydzianej5 �y�ek sto�owych mleka w proszku1 cz�� pylistych otr�b0,4 cz�ci cukru, w tym waniliowegodrobny piasekP�o� wiosna (nr37):-bu�ka tarta (wypra�ona, mieszanka jasnej i ciemnej bu�ki)- 1 kg.-S�odkie suchary (zemle�)-0,5 kg-biszkopty - 0,5 kg (zemle�)-4 szklanki zmielonych p�atk�w kukurydzianych.-1 szklanka konopii pra�onych (zmielonych)-1 op.paluszk�w s�onych (zemle�)-1/2 szklanki coco-belge-2/3 szklanki s�onecznika �uskanego lub w �upinach (wypra�one i zmielone drobno)-Any� 1 opakowanie (Dragona np. lub 1/3 Marcela), Vanilia (sensas) lub koper w�oski.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]